京都上桂をベースとする共同体

2011/04/09

4/15 英語で会話しながら料理をしてみよう。





4/15(金)19時よりの英会話レッスンでは、
英語で会話しながら料理をしてみます。
今回はメキシコ料理のタコスをつくってみます。

あらためて「タコス」って何だっけと調べてみると、
小麦粉が原料の薄く焼いた生地で、
肉とトマトやタマネギやレタスなどの野菜をはさみ、
チーズやチリソースをかけるのが一般的みたいです。

受講生の方は食材・調理器具・調理に関わる動作(切る・焼く・かけるetc...)を英語でどういうのか、
確認しておいて下さいね。

(以下、参考までに。当日はオーブンの代わりにホットプレートを使ったりと簡単に作れる様にしましょう。)

Ingredients


* 12 (135g packet) taco shells
* 2 teaspoons olive oil
* 500g lean beef mince
* 1 1/2 cups (375g jar) thick 'n' chunky tomato salsa
* 1 OXO beef stock cube
* 4 iceberg lettuce leaves, shredded
* 1/2 cup grated tasty cheese

Method

1.Preheat oven to 180°C. Line a large baking tray with baking paper. Place taco shells slightly apart on tray, leaving the provided 'wedge' in the centre of the shells (see note). Heat for 5 minutes or until hot, but not browned.

2.Meanwhile, heat oil in a non-stick frying pan over medium heat. Add mince. Cook, stirring with a wooden spoon to break up mince, for 5 minutes or until browned.

3.Add salsa and stir to combine. Crumble stock over mince mixture. Add 1/4 cup cold water. Bring to the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, stirring occasionally, for 10 to 12 minutes or until sauce reduces and thickens slightly.

4.Spoon 2 1/2 tablespoons of mince mixture into each taco shell. Top with lettuce and cheese. Serve.

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